PROFIL

Profil

Jeg hedder Christian Simmelsgaard og er indehaver af CS Metal. Jeg er uddannet håndformer ved Århus Metalstøberi og blev udlært i 1994.
Jeg har arbejdet som håndformer på: Randers Jernstøberi, Sabro Jernstøberi og sidst har jeg været støbemester hos Chas. Hansen, gørtler & metalstøberi.

I mit støberi har jeg muligheder for at anvende forskellige støbe- og opformningsteknikker. Den mest almindelige er at forme op i sand. Jeg bruger oliebundet sand og har bl.a. lært den gamle figurformer teknik, som består i at forme med kilestykker. Dvs. de steder der er modslib på en model laver jeg et kilestykke i sand og lægger ind i stedet. Jeg bruger også cire perdue (tabt voks) metoden til forskellige støberiopgaver. Cire perdue er en støbemetode, hvor formen går tabt ved anvendelsen.

Har du spørgsmål til de forskellige støbe- og opformningsteknikker: opformning i sand og cire perdue m.v., skal du endelig kontakte mig.

De materialer jeg støber i er RG5 (bronze), manganmessing og aluminium

Jeg har valgt at basere mit håndværk på nicheproduktion og støber gerne en enkelt skulptur. Jeg gør gerne hele skulpturen færdig, men allerhelst så jeg at du selv færdiggøre skulpturen. Det er jo din skulptur og dit udtryk du vil have frem.

Min støbekapacitet er max 30 kg pr. skulptur inkl. indløbssystem.

Jeg har været så heldig at overtage alle de gamle modeller fra Gørtlergaarden, som lå i Nedergade i Odense. Det var et over 200 år gammelt gørtleri som havde eksisteret i 4 generationer, de havde aldrig kasseret en model i hele deres levetid.
Det indeholder bla.:
Kommodegreb, dørgreb, langskilte, nøglehuller, dørhamre, klokkestrenge, skibsklokker, lysekroner, lysestager og meget meget mere…….

Christian Simmelsgaard

Åbningstider

CS Metal har åben efter aftale. Ring og få en aftale på tlf. 86 40 69 62

Ingen kommunikation via sms, tak.