profil
produkter
kontakt
nyheder
udstillinger
links

Profil

Jeg hedder Christian Simmelsgaard og er indehaver af CS Metal & CS Design. Jeg er uddannet håndformer ved Århus Metalstøberi og blev udlært i 1994.
Jeg har arbejdet på: Randers Jernstøberi, Sabro Jernstøberi og sidst har jeg været støbemester hos Chas. Hansen, gørtler & metalstøberi.

I mit støberi har jeg muligheder for at anvende forskellige støbe- og opformningsteknikker. Den mest almindelige er at forme op i sand. Jeg bruger oliebundet sand og har bl.a. lært den gamle figurformer teknik, som består i at forme med kilestykker. Dvs. de steder der er modslib på en model laver jeg et kilestykke i sand og lægger ind i stedet. Jeg bruger også cire perdure (tabt voks) metoden til forskellige støberiopgaver.

De materialer jeg støber i er RG5 (bronze), manganmessing og aluminium

Jeg har valgt at basere mit håndværk på nicheproduktion og støber gerne en enkelt skulptur. Jeg gør gerne hele skulpturen færdig men man kan også vælge selv at færdiggøre skulpturen.

Min støbekapasitet er max 16 kg pr. skulptur.

Jeg har været så heldig at overtage alle de gamle modeller fra Gørtlergaarden, som lå i Nedergade i Odense. Det var et over 200 år gammelt gørtleri som havde eksisteret i 4 generationer, de havde aldrig kasseret en model i hele deres levetid.
Det indeholder bla.:
Kommodegreb, dørgreb, langskilte, nøglehuller, dørhamre, klokkestrenge, skibsklokker, lysekroner, lysestager og meget meget mere.......

Vi vil løbende opdatere nye billeder af metalvarerne, så skulle du mangle et gammelt greb af en el. anden slags, har vi det sandsynligvis. Men måske er det ikke kommet på hjemmesiden endnu! Vi kan også lave afstøbninger af din egen model.

Christian Simmelsgaard